Tuesday, December 21, 2021

Deittailusivustot lesboille

Deittailusivustot lesboille



Älä huoli: henkilökohtaiset tietosi ovat turvassa. com SilverSingles. Ehkä suosikkiominaisuusmme on "Online Now" -hälytys, jonka avulla näet, onko mahdollinen ottelu verkossa lesbojen treffisivustot aika. Pandemiassa eläminen voi tehdä seurustelusta vaikeaa. Tämä omituinen deittailusovellus auttaa naisia ​​ja ei-binaarisia ihmisiä löytämään rakkautta, yhteyksiä tai vain hauskoja treffejä samankaltaisella pyyhkäisytoiminnolla kuin treffisovellus O. Ja nimestä huolimatta, se ei ole vain naisille.





OKCupid lesboille



No, niin positiivista kuin nettitreffailu voi olla. Lesbotreffisivustojen ja -sovellusten tärkein etu on, että ne pyrkivät auttamaan samaa sukupuolta olevaa kumppania etsiviä ihmisiä löytämään parin ystävällisessä tilassa. Tämä luku oli kaksi kertaa suurempi kuin 28 prosenttia aikuisista, jotka ovat valinneet tämän tyyppisen tapaamisen ja tervehtimisen.


Jos et ole vielä kokeillut nettideittailua tai etsit uutta sovellusta saadaksesi lisää otteluita, tässä on 10 parasta deittisivustoa ja sovellusta lesboille. Nykyään treffisovellukset ovat kätevimpiä tapoja löytää kumppani, lesbojen treffisivustot. Sen sijaan, että vietät aikaa baareissa, yökerhoissa tai menisi hirvittäville sokkotreffeille, jotka ystäväsi on saattanut järjestää parhaiden aikomusten kanssa, miksi et pääse verkkoon ja selaa luetteloa ihmisistä, jotka etsivät samaa kuin sinä?


Hyvä paikka aloittaa on Lesbian Personals from Various Inc. Tämä sivusto väittää, että se on tarkoitettu tiukasti lesbosinkkuille juttelemaan, tapaamaan ja tapailemaan.


Vaikka sillä ei ole omaa sovellusta, lesbojen treffisivustot Sivusto on intuitiivinen ja toimii hyvin sekä pöytäkoneella että mobiililaitteella. Rekisteröitymisprosessi kestää vain muutaman minuutin, ja voit heti kommunikoida muiden sinkkujen lesbojen kanssa. Ottelun etsimiseksi, lesbojen treffisivustot, tarvitset vahvistetun sähköpostiosoitteen.


Sinun on myös määritettävä suuntasi, syntymäaikasi, sijaintisi, rotu, siviilisääty ja vartalotyyppi määrityksen aikana.


Joillakin näistä luokista on useita vaihtoehtoja, tai voit halutessasi olla paljastamatta joitain tietojasi. Sivusto on saatavilla maailmanlaajuisesti, ja käyttäjät voivat hakea tietyiltä alueilta, mukaan lukien Yhdysvallat, Kanada, Uusi-Seelanti, Iso-Britannia, Saksa ja monet muut. Maailmanlaajuinen saatavuus tarkoittaa myös, että käyttäjät voivat etsiä yhteyksiä kodin ulkopuolella. Deittailusivustot lesboille se itsellesi täällä.


Toinen suosittu vaihtoehto lesbotreffeille on eHarmony. Se, mikä erottaa eHarmonyn monista muista sivustoista, on sen matchmaking-algoritmi. Käyttäjät vastaavat lukuisiin kysymyksiin tyylistä, deittailutyypeistä ja persoonasta, ja sitten eHarmony tarjoaa sinulle luettelon osumista. Toisin kuin monet muut treffipalvelut näinä päivinä, eHarmony väittää, ettei sillä ole juuri lainkaan väärennettyjä profiileja ja bot-tilejä, mikä tarkoittaa, että sinulla saattaa olla parempi onni löytää laadukkaita osumia.


Yksi eHarmonyn parhaista osista on myös yksi tylsimmistä – pitkä kirjautumisprosessi. Alkutilin luominen on yksinkertaista, mutta saadaksesi parhaat tulokset ja antaaksesi matchmaking-algoritmin toimia, sinun on vastattava noin 70 henkilökohtaiseen kysymykseen aloittaaksesi. Hyvät asiat tulevat niille, jotka odottavat, eikö niin? Lopuksi, kuten useimmat treffipalvelut, saat enemmän ominaisuuksia, kun olet maksullinen tilaaja, mutta ilmaisella tilillä on silti paljon vaihtoehtoja.


Kokeile jo tänään ja lataa iOS- tai Android-sovellus. PinkCupid on parisuhde- ja treffisivusto lesboille ja bi-uteliaisille naisille, jolla on yli miljoona maailmanlaajuista jäsentä. Suurin ikähaarukka on 24-34-vuotiaat, vaikka nuorempiakin jäseniä on 18-24-vuotiaita. Sinun tulee olla yli 18-vuotias liittyäksesi. Ilmoittautuminen on nopeaa, ja voit alkaa etsiä osumia heti rekisteröitymisen jälkeen.


Yritys sallii käyttäjien kirjautua Facebookiin, mutta vaaditaan tietyn tyyppisen tunnuksen lataaminen. Ehkä suosikkiominaisuusmme on "Online Now" -hälytys, jonka avulla näet, onko mahdollinen ottelu verkossa reaaliajassa.


Tee itsellesi palvelus ja hae "Online Deittailusivustot lesboille ja lähetä muutama mahdollinen ottelu tänään. Onneksi PinkCupidilla on myös mobiilisovellus, joka on ladattavissa ilmaiseksi Androidille, mutta valitettavasti se ei tarjoa iOS-sovellusta Apple-laitteille.


Voit lukea saapuvia viestejä ilmaisena käyttäjänä, mutta vastataksesi ja muodostaaksesi yhteyden sinun on hankittava premium-paketti. Hän on jännittävä treffisovellus vain lesbokäyttäjille, joten sinulla saattaa olla parempi onni täällä kuin perinteisillä treffipalveluilla. Mitä tulee plussiin ja miinuksiin, sinun on ilo kuulla, että tämän sovelluksen perusversio on ilmainen, vaikka saisit vain rajoitetun määrän ominaisuuksia. Sovellus on saatavana sekä iOS- että Android-käyttöjärjestelmille, ja se on helppokäyttöinen ja kauniisti suunniteltu.


Hän väittää olevansa tiukasti valvottu lesbojen treffisivustot prosessi väärennettyjen tilien suodattamiseksi, mikä on aina rohkaisevaa tietää, lesbojen treffisivustot. Valitettavasti Her ei anna sinun "pyyhkäistä" otteluita ilman, että olet premium-jäsen. Rekisteröinnin yhteydessä tulee lähettää henkilöllisyystodistus turvallisuussyistä. Luokitus lesbojen treffisivustot tämä sovellus on 4.


Se on yksi suosituimmista vaihtoehdoista Yhdysvalloissa, mutta se ei ole lesbojen treffisivustot lesbotreffeille, joten odota monenlaista ottelua. Tinderin "pyyhkäisy"-ominaisuus voi olla koukuttava ja viihdyttävä, mutta myös erittäin kätevä käyttää.


Pyyhkäise vain vasemmalle tai oikealle "tykkää" tai "läpäistä" ottelussa. Saatavilla on myös ilmainen versio, mutta siinä on tietyt rajoitukset. Tinderin pääominaisuuksiin kuuluu laaja valikoima ilmaisia ​​profiileja, vaikka lopulta saatat haluta liittyä maksulliseksi jäseneksi lisäominaisuuksien, kuten videokeskustelun ja vahvistettujen tilien, takia.


Tinder on saatavilla Android- ja iOS-laitteille, mutta voit käyttää sitä myös työpöydälläsi. POF on perustettu vuonna ja se tarkoittaa Plenty of Fish.


Se väittää olevansa yksi maailman suosituimmista treffisivustoista, jolla on yli 90 miljoonaa rekisteröityä käyttäjää maailmanlaajuisesti. Voit selata vapaasti ja löytää osuman kriteerisi perusteella, lesbojen treffisivustot, tai voit käyttää "Ultra Match" -ominaisuutta nähdäksesi 50 parasta otteluasi. Voit vastaanottaa otteluita päivittäin ja valita parhaan ottelusi kerran päivässä. Statistan mukaan miehet käyttävät POF:ää enemmän kuin naisetlesbojen treffisivustot, ja käyttäjien ikähaarukka on 25-vuotiaat ja käyttäjät ovat pääasiassa Yhdysvalloista.


Sivusto suosittelee harrastusten, suosikkipelien, musiikin, elokuvien tai muiden kiinnostuksen kohteiden mainitsemista keskustelun herättämiseksi ja sopivien otteluiden löytämiseksi. Pidämme siitä, että POF:ssa on nopea ja helppokäyttöinen viestinvälitysjärjestelmä, ja siinä on jopa integroituja persoonallisuuden arviointityökaluja, jotka ovat samanlaisia ​​kuin eHarmonyn.


Hanki POF jo tänään iOS- tai Android-laitteille. Arvosanalla 9. Sovellus sanoo, että se on loistava paikka löytää vakava lesbosuhde. Rekisteröintiprosessin tulisi kestää vain noin 5 minuuttia ajaststasi. Sinun on oltava vähintään 18-vuotias voidaksesi käyttää sovellusta, eikä "Kirjaudu Facebookilla" ole vaihtoehto tässä.


Sen sijaan sinun on vahvistettava sähköpostiosoite aloittaaksesi. Kuitenkin, kun olet tehnyt niin, voit lähettää helposti viestejä mahdollisista otteluista, osallistua videokeskusteluun jäsenten kanssa postilaatikossasi ja paljon muuta. Zoe tarjoaa myös paljon räätälöintiä sovellusten sisällä, joten voit ottaa käyttöön tai poistaa käytöstä eniten haluamasi ominaisuudet. Useimmat Zoe-jäsenet ovat kiinnostuneita vakavammista ihmissuhteista, ja rekisteröintiprosessin persoonallisuuskysymykset auttavat löytämään parhaat kumppanisi mieltymystesi mukaisesti.


Viestien lähettäminen kenelle tahansa Zoessa on täysin ilmaista, mutta videokeskustelut ja muut ominaisuudet ovat vain maksaville jäsenille. Hanki se jo tänään iOS- tai Android-laitteille. Bumble on kyse naisista ja antaa vallan heidän käsiinsä, lesbojen treffisivustot.


Tinderin perustajajäsenen luoma Bumble, joka käyttää samaa suosittua pyyhkäisyjärjestelmää kuin Tinder, antaa naisten tehdä ensimmäisen liikkeen. Asetusten aikana käyttämäsi sukupuoli määrittää valinnat.


Ilmeisesti haluat myös olla rehellinen ja suoraviivainen, jos etsit rakkautta. Lisäksi Bumble tarjoaa sekä vastakkaisen sukupuolen sovitusjärjestelmän että samaa sukupuolta olevien "tapaa ystäviä" -välilehden. Tämä sekä iOS- että Android-laitteille saatavilla oleva treffisovellus suosii kirjautumisia Facebookin kautta, vaikka voit rekisteröityä myös matkapuhelinnumerollasi.


Sinun on ilmoitettava ikäsi, sukupuolesi, nimesi ja lähetettävä valokuva rekisteröitymisen aikana aloittaaksesi. Videokeskustelu on käytettävissä, ja käyttöliittymä on kattava ja hauska. Täällä voit valita merkittävästä määrästä sukupuoli-identiteettejä, ja kaikki ovat tervetulleita.


Founded inHinge pyrkii auttamaan ihmisiä löytämään vakavia ihmissuhteita, ei vain satunnaisia ​​​​suhteita. Se jopa rohkaisee ihmisiä poistamaan tilinsä heti, kun he ovat löytäneet täydellisen vastineen, sen sijaan, että vaikeuttaisivat profiilisi poistamista. Se on ylpeä siitä, että sillä on hyvin vähän väärennettyjä profiileja ja suuri määrä täysin täytettyjä ja lupaavia tilejä. Ehkä parasta kuitenkin on, että yhteydenpito muihin on täysin ilmaista, lesbojen treffisivustot.


Sinun ei tarvitse olla maksava jäsen keskustellaksesi. Hinge-käyttäjiä on yli 5 miljoonaa eri puolilta maailmaa, enimmäkseen 24-vuotiaita, ja suurin osa heistä on Yhdysvalloissa. Joten täytä tili ja etsi täydellinen ottelu. Hanki se nyt iOS- tai Android-laitteille. Pandemiassa eläminen voi tehdä seurustelusta vaikeaa. Yli 8 miljoonaa lesboa, homoa, transsukupuolista ja biseksuaalista sinkkua Taimilla, lesbojen treffisivustot, saatat tuntea olosi kotoisaksi.


Deittailusivustot lesboille voi soittaa video- ja äänipuheluita tällä alustalla, lesbojen treffisivustot, luo tarinoita ja viestejä, kaikki ilmaiseksi. Palvelu tarjoaa ilmaisen chat-viestijärjestelmän ja löytää oikeat käyttäjät fyysisen sijaintisi läheltä. Kuten useimmat sovellukset, asennus vie vain muutaman minuutin, ja voit selata ehdokkaita hetkessä.


Pidämme myös siitä, että Taimi keskittyy yksityisyyteen eikä näytä sinulle mitään milloin lesbojen treffisivustot sovellus avataan ilman PIN-koodia, salasanaa, sormenjälkeä tai kasvojentunnistusta. Hanki se nyt iOS:lle tai Androidille ja aloita haku. Newsweek Amplify AMPLIFY Treffisovellukset Treffit. Lesbopersoonallisuudet.


Saatamme ansaita palkkion tämän sivun linkeistä, mutta suosittelemme vain palauttamiamme tuotteita. Newsweek AMPLIFY osallistuu useisiin tytäryhtiöiden markkinointiohjelmiin, mikä tarkoittaa, että voimme saada maksettuja palkkioita toimituksellisesti valituista tuotteista, jotka on ostettu jälleenmyyjäsivustoillemme osoittavien linkkien kautta.





treffisivustot Singapore



Hän väittää, että hänellä on tiukasti valvottu kirjautumisprosessi väärennettyjen tilien suodattamiseksi, mikä on aina rohkaisevaa tietää. Valitettavasti Her ei anna sinun "pyyhkäistä" otteluita ilman, että olet premium-jäsen. Rekisteröinnin yhteydessä tulee lähettää henkilöllisyystodistus turvallisuussyistä. Tämän sovelluksen luokitus on 4.


Se on yksi suosituimmista vaihtoehdoista Yhdysvalloissa, mutta se ei ole tiukasti lesbotreffailua varten, joten odota erilaisia ​​osumia. Tinderin "pyyhkäisy"-ominaisuus voi olla koukuttava ja viihdyttävä, mutta myös erittäin kätevä käyttää. Pyyhkäise vain vasemmalle tai oikealle "tykkää" tai "läpäistä" ottelussa.


Saatavilla on myös ilmainen versio, mutta siinä on tietyt rajoitukset. Tinderin pääominaisuuksiin kuuluu laaja valikoima ilmaisia ​​profiileja, vaikka lopulta saatat haluta liittyä maksulliseksi jäseneksi lisäominaisuuksien, kuten videokeskustelun ja vahvistettujen tilien, takia. Tinder on saatavilla Android- ja iOS-laitteille, mutta voit käyttää sitä myös työpöydälläsi. POF on perustettu vuonna ja se tarkoittaa Plenty of Fish. Se väittää olevansa yksi maailman suosituimmista treffisivustoista, jolla on yli 90 miljoonaa rekisteröityä käyttäjää maailmanlaajuisesti.


Voit selata vapaasti ja löytää osuman kriteeriesi perusteella tai voit käyttää "Ultra Match" -ominaisuutta nähdäksesi 50 parasta otteluasi.


Voit vastaanottaa otteluita päivittäin ja valita parhaan ottelusi kerran päivässä. Statistan mukaan miehet käyttävät POF:ää enemmän kuin naiset, ja käyttäjien ikähaarukka on 25-vuotiaat ja käyttäjät ovat pääasiassa U. Sivusto suosittelee harrastusten, suosikkipelien, musiikin, elokuvien tai muiden kiinnostuksen kohteiden mainitsemista keskustelun herättämiseksi ja sopivien otteluiden löytämiseksi. Pidämme siitä, että POF:ssa on nopea ja helppokäyttöinen viestinvälitysjärjestelmä, ja siinä on jopa integroituja persoonallisuuden arviointityökaluja, jotka ovat samanlaisia ​​kuin eHarmonyn.


Hanki POF jo tänään iOS- tai Android-laitteille. Arvosanalla 9. Sovellus sanoo, että se on loistava paikka löytää vakava lesbosuhde. Rekisteröintiprosessin tulisi kestää vain noin 5 minuuttia ajaststasi. Sinun on oltava vähintään 18-vuotias voidaksesi käyttää sovellusta, eikä "Kirjaudu Facebookilla" ole vaihtoehto tässä. Sen sijaan sinun on vahvistettava sähköpostiosoite aloittaaksesi.


Kuitenkin, kun olet tehnyt niin, voit lähettää helposti viestejä mahdollisista otteluista, osallistua videokeskusteluun jäsenten kanssa postilaatikossasi ja paljon muuta. Zoe tarjoaa myös paljon räätälöintiä sovellusten sisällä, joten voit ottaa käyttöön tai poistaa käytöstä eniten haluamasi ominaisuudet.


Useimmat Zoe-jäsenet ovat kiinnostuneita vakavammista ihmissuhteista, ja rekisteröintiprosessin persoonallisuuskysymykset auttavat löytämään parhaat kumppanisi mieltymystesi mukaisesti. Viestien lähettäminen kenelle tahansa Zoessa on täysin ilmaista, mutta videokeskustelut ja muut ominaisuudet ovat vain maksaville jäsenille. Hanki se jo tänään iOS- tai Android-laitteille. Bumble on kyse naisista ja antaa vallan heidän käsiinsä. Tinderin perustajajäsenen luoma Bumble, joka käyttää samaa suosittua pyyhkäisyjärjestelmää kuin Tinder, antaa naisten tehdä ensimmäisen liikkeen.


Ja nimestä huolimatta, se ei ole vain naisille. Kokeile Fem. LIITTYVÄT: Söpöjä ja romanttisia treffiillan ideoita. Tämä omituinen deittailusovellus auttaa naisia ​​ja ei-binaarisia ihmisiä löytämään rakkautta, seurusteluja tai vain hauskoja treffejä samanlaisella pyyhkäisytoiminnolla kuin treffisovellus O. Ja koska henkilökunta tarkastaa rekisteröityneiden käyttäjien aitouden, tiedät, että henkilö, jonka kanssa tapaat, on itse asiassa todellinen henkilö.


Kokeile Leslyä. PinkCupid on osa yli 30 muun treffisivuston verkostoa ja sillä on valtava käyttäjäyhteisö maailmanlaajuisesti niille, jotka haluavat laajentaa verkkoa. Ja koska se on ollut toiminnassa vuodesta, sivustolla on myös pitkä menestyshistoria sekä joukko awww-arvoisia suosituksia. Kokeile PinkCupidia. LIITTYVÄT: 75 söpöä lempinimeä tyttöystäville, jotka varastavat hänen sydämensä.


Sarana yhdistää käyttäjät vain ystävien ystävien kanssa, joten jokaisella tapaamasi on joku, joka takaa heille. Ajattele sitä sovelluspohjaisena ystäväesittelynä. Se kutsuu itseään "treffisovellukseksi, joka on suunniteltu poistettavaksi", joten jos aiot solmia suhteen yhden yön jutun sijaan, tämä saattaa olla sinulle sopiva sovellus.


Kokeile saranaa. Vaikka Bumblen tunnettu nainen-viestit ensin -menetelmä ei todellakaan toimi lesbosuhteissa, Bumblella on ylimääräinen kiireellisyyden elementti, joka on hienoa niille meistä, jotka eivät pidä odottamisesta.


Käyttäjien on vastattava viesteihin 24 tunnin sisällä, joten jos autat lopettamaan pensaamisen, tämä sovellus voi auttaa. Kokeile Bumblea. Ja koska OkCupidin treffiprofiilit ovat laajempia kuin monet muut, tämä voi auttaa varmistamaan, että teillä on paljon yhteistä. Kokeile OkCupidia. Vaikka Bouncen ainutlaatuinen rakenne ei olekaan pelkästään lesbotreffisovellus, se on tutustumisen arvoinen.


Käyttäjät "kirjautuvat sisään", kun he haluavat mennä treffeille, ja pääsevät tutustumaan muihin paikallisiin sinkkuihin reaaliajassa. Sinulla on minuutti aikaa päättää, oletko valmis siihen, ja sitten sovellus valitsee tapaamispaikan.


Jos olet sellainen, joka vihaa päätösten tekemistä, tässä on hyvä ratkaisu. Kokeile Bounce. Tinderillä on ongelmansa, mutta se on silti suosituin deittailusovellus siinä määrin, että sen nimi on pohjimmiltaan synonyymi nettideittailulle.


Jos haluat pelata numeropelejä, Tinder on oikea paikka tehdä se valtavan käyttäjien määrän vuoksi. Saatat joutua pyyhkäisemään muutaman kaverin läpi päästäksesi onnen naisesi luo. Kokeile Tinderiä. Etsitpä alueeltasi vanhempia lesboja tai voit vapaasti matkustaa jonkin matkan löytääksesi yhteyden sopivaan naiseen, lupaamme tarjota sinulle monipuolisen poikkileikkauksen sopivista ehdokkaista. Niin monet yli 50-vuotiaat lesbot ovat jo toimittaneet meille tietonsa ja lähettäneet kuvauksia toivoen, että muut sivuston käyttäjät huomaavat ne, ja heidän on sitten pakko ottaa yhteyttä.


Tarjoamme huomaamattoman viestintäympäristön, joka edistää lämmintä ja avointa keskustelua asiakkaidemme välillä. Riippumatta siitä, minkä tyyppisestä aikuisten treffailusta olet erityisen kiinnostunut, näillä verkkosivuilla on monia jännittäviä ja kiinnostavia vanha rouva lesbo, joka odottaa tutustuakseen sinuun.


Jos olet kiinnostunut tutustumaan vanhempiin lesbonaisiin, verkkoresurssimme on helposti paras mahdollisuutesi voittaa se onnekas. Olemme palvelleet senioritreffejä jo jonkin aikaa. Itse asiassa, mitä tulee vanhempien lesbojen yhteensovittamiseen, olemme ylpeitä siitä, että olemme saavuttaneet kunnioitettavan tason ja asiantuntemuksen alallamme.


Etsitpä sitten ystävyyttä yli 60-vuotiaiden lesbojen kanssa tai haluat jatkaa romanttista suhdetta, lupasimme, että voimme varmistaa, että saat yhteyden monipuoliseen poikkileikkaukseen saatavilla olevista lesbosinkuista. Yhden asian voimme taata meille, että jokainen asiakkaamme on antanut meille tietonsa, koska he ovat innokkaita sitoutumaan suhteeseen. Riippumatta siitä, minkä tyyppistä naista etsit, et todennäköisesti koskaan törmää ajanhukkaajaan. Tämän vanhemman lesbotreffisivuston ensisijainen tehtävä on esitellä sinulle upea joukko ihmisiä, joista tulee upeita kumppaneita.


Kun olet viettänyt jonkin aikaa suhteen solmimiseen, seuraava vaihe on itse asiassa tapaaminen uuden kypsän kumppanisi kanssa sopivassa paikassa. On niin monia myymälöitä, jotka palvelevat senioritreffejä, että voit varmasti ehdottaa paikkaa, jossa voitte todella osua.


Jos uskot olevasi ujo esitellä itsesi homoseksuaalisille naisille tarkoitetuilla deittisivustoilla, lupaamme, että tämän alustan tarjoama rento ilmapiiri saa sinut pian rentoutumaan. Vaikka Tendermeets. com on paras paikka aloittaa lesbotreffit, se ei vie sinua pitkälle, jos et ole valmis tekemään aloitetta ja tekemään vaikutuksen mahdollisiin deittauskumppaneihisi ajatuksillasi ja persoonallisuudellasi. Siksi sinun on opittava, mitä sanoa, kun olet ensimmäistä kertaa vuorovaikutuksessa lesbotytön kanssa alustallamme.


Voi esimerkiksi olla hyvä idea oppia vähän nykyaikaisista termeistä, kuten "Spotify" tai "Netflix" tai jotain vastaavaa tehdäksesi vaikutuksen nuoreen moderniin tyttöön. Se auttaa käynnistämään keskustelun. Samoin on parempi olla rehellinen itsestäsi ja siitä, mitä ajattelet lesbojen seurustelusta.

No comments:

Post a Comment

Gratis trangender australske datingsider

Gratis trangender australske datingsider Jeg nyder stille aftener på sofaen og ser netflix. Nyeste lysbilledshow. den ene kan køres, skal ba...